top of page

Volejte ZDARMA   800 214 214

Zájem o oddlužení stoupl - v červnu vstoupilo do oddlužení dvojnásobně více lidí

Od 1.června začala platit novela insolvenčního zákona s mírnějšími podmínkami pro oddlužení. Cílem novely bylo umožnit více lidem, aby se mohli zbavit svých dluhů. Novela zatím svůj účel opravdu plní, protože do oddlužení vstupuje výrazně více dlužníků.

Konkrétně v červnu bylo v Česku zahájeno více než 3 500 insolvenčních řízení. To je přibližně dvojnásobný počet v porovnání s běžným měsícem v roce 2019. Aktuální nárůst ins. řízení je také díky tomu, že do oddlužení vstupují lidé, kteří na novelu čekali. Tedy ti, kteří do oddlužení chtěli vstoupit dříve, ale nesplňovali zákonné podmínky, nebo si počkali na novelu, aby do oddlužení vstoupili za výhodnějších podmínek. Z našeho pohledu není vyloučeno, dokonce se dá se předpokládat, že v následujících měsících se bude počet podaných ins. návrhů postupně snižovat.

Na Dluhovou poradnu se v červnu obrátilo přes 1 000 lidí.

Část z těchto lidí se rozhodla svoji dluhovou situaci vyřešit pomocí oddlužení. Počet lidí, kteří se na nás v červnu obrátili ohledně pomoci s oddlužením se oproti běžnému měsíci zvýšil. Zároveň jsme v červnu obdrželi větší množství dotazů týkajících se oddlužení. Mnoho dotazů bylo od našich současných klientů, kteří čekali na novelu. V posledních letech se na nás obrátilo přes 30 000 lidí a část z těchto lidí chtěla svoji situaci řešit pomocí oddlužení, avšak nesplňovala zákonné podmínky, ale díky novele již mohou svoji dluhovou situaci řešit. Pokud jde konkrétně o oddlužení, tak za poslední rok se na Dluhovou poradnu obrátilo více přibližně 10 000 lidí a z toho více než 2 000 nakonec vstoupilo do oddlužení. To v přepočtu znamená, že více než 10% všech lidí, kteří v Česku za uplynulý rok vstoupili do oddlužení, se v samotném počátku obrátili právě na Dluhovou Poradnu.

Reálně by do oddlužení v Česku mohlo vstoupit výrazně více lidí.

V Česku jsou statisíce lidí, kteří by mohli vstoupit do oddlužení, protože splňují zákonné podmínky. Exekuci má v Česku v současné době více než 800 000 lidí a z toho více než polovička má 3 a více exekucí. Mnoho dalších lidí nemá exekuci, ale podmínky pro vstup do oddlužení splňují. Jsou v úpadku a nejsou schopni splácet své dluhy. Reálně však všichni a dokonce ani většina do oddlužení nevstoupí. Část z těchto lidí nesplňuje zákonné podmínky a další část nevstoupí z jiných důvodů. O tom proč většina lidí do oddlužení nevstoupí, i když by mohla, se rozepíšeme v jednom z dalších článků.

Jak funguje oddlužení dle ins. zákona (tzv. osobní bankrot, insolvence) ?

Vytvořili jsme článek, kde se dozvíte:

  • Shrnutí základních informací, co je to oddlužení a hlavní přínosy.

  • KROK za KROKEM ve stručnosti, jak oddlužení probíhá

364 views
Nejnovější články

Řekněte nám svůj problém a my Vám poradíme, jak ho vyřešit.

Řešení sdělíme úplně každému a vždy BEZPLATNĚ.

Zavoláme Vám

Potřebujete poradit? Nechte si zavolat.

Stačí vyplnit políčka níže a my se Vám ozveme.

Úspěšně jste vyplnili formulář. Náš pracovník se Vám ozve ve Vámi uvedeném termínu.

nebo

800 214 214
Volejte zdarma

Jak to probíhá

 

Vyplníte formulář s žádostí o zavolání. Uvedete jméno, telefon, email a časové rozmezí, kdy Vám můžeme volat.

 

V den hovoru Vás budeme informovat SMS zprávou, abyste věděli, kdy a z jakého čísla Vám bude voláno.

 

Jeden z našich poradců Vám zavolá. V hovoru se můžete zeptat na cokoliv, poradce Vám rád se vším poradí. 

Pokud máte nějaké dotazy a nebo chcete poradit,  neváhejte nám napsat!

Napište nám

Vaše zpráva byla odeslána.

bottom of page