top of page

Volejte ZDARMA   800 214 214

Pozor na podvodné osoby a společnosti nabízející oddlužení, osobní bankrot, insolvenci


Oddlužení, insolvence neboli osobní bankrot je pro řadu lidí velmi dobré řešení, jak se zbavit dluhů a začít znovu žít, ale je zde řada úskalí, na která je třeba si dát pozor. Podobně jako v jiných oblastech i v oblasti oddlužení, osobních bankrotů a insolvencí můžete narazit nařadu podvodníků či přinejmenším na mnoho osob a společností, jejichž jediným cílem je zisk bez ohledu na to, zda vám doopravdy pomohou. Tyto subjekty využívají skutečnosti, že lidé, kteří mají finanční potíže a nevidí momentálně řešení své situace, se snadněji nechají zlákat a zneužít.

Pozor na poplatky předem

Není výjimkou, že lidé zaplatí za zpracování návrhu na oddlužení, ale vypracovaného návrhu pro soud se již nedočkají. Stejně jako v oboru půjček, i zde je řada podvodníků, jejichž cílem je pouze od lidí vyžádat zálohu ve výši několika tisíc korun a poté přestanou komunikovat. Samozřejmě ne každá osoba nebo společnost, která vyžaduje zaplacení za služby dopředu, je podvodná. Je celkem běžné, že se platí záloha již před vypracováním návrhu pro soud, ale i tak je třeba si dávat pozor, komu peníze platíte, a zvolit si opravdu důvěryhodnou společnost.

Můžete se ocitnout ještě v horší situaci, než v jaké jste byli původně

Často se na nás obrací nejen podvedení lidé, ale také ti, kterým byly podány zkreslené a nepravdivé informace, na něž posléze doplatili. Ne každý návrh na oddlužení soud schválí, protože je potřeba splňovat určité podmínky. Velmi důležité je, aby byl návrh pro soud správně vypracován. To, že jste za zpracování návrhu na oddlužení zaplatili, ještě neznamená, že bude automaticky schválen. Pokud vám ho ale vypracovává zkušená a kvalitní společnost, měla by vás předem informovat, zda tento návrh bude soudem akceptován, což se dá odhadnout s velkou přesností. Ze zkušeností lidí, kteří se na nás obracejí, však vyplývá, že si některé subjekty nechávají platit za návrhy, o nichž už předem vědí, že nebudou soudem schváleny, jelikož klient nesplňuje zákonné podmínky pro oddlužení. Pokud soud návrh na oddlužení zamítne, dluhy dále narůstají a díky celému procesu se mohou ještě výrazně navýšit. Soud může také v některých případech rozhodnout, že se bude úpadek dlužníka řešit konkurzem nebo prodejem majetku, a lidé jsou pak nemile překvapeni. .

Když chcete ušetřit, můžete na to doplatit

Mnoho lidí si zvolí osobu nebo společnost, která si za vypracování návrhu účtuje nejméně. V takové situaci je třeba si uvědomit, zda se za nízkou cenu opravdu dočkáte kvality. Existují jedinci, kteří působí jako OSVČ a zpracovávají návrhy "na koleně" za pár tisíc korun. Mají to jako "bokovku", tedy přivýdělek, a kvalita zpracování mnohdy není dostačující, protože jim chybí potřebná znalost zákonů a zkušenosti. Nízká cena může působit pouze jako lákadlo, je zde i vyšší riziko podvodu. Dále je důležité vědět, co vše je v ceně zahrnuto. Některé společnosti sice uvádí cenu za zpracování, ale až po vypracování návrhu se dozvíte, že tato cena není konečná, protože za další doplňkové služby se platí. Vzhledem k tomu, že jsou tyto služby většinou pro vás velmi důležité, můžete v celkovém součtu zaplatit dvakrát až třikrát vyšší částku, než jaká byla původně prezentována. Cena za zpracování návrhu na oddlužení a doplňkových služeb se u oddlužovacích společností ve většině případů pohybuje v rozmezí od 10 000 do 20 000 Kč.

Aktuálně připravujeme na oddlužení přibližně 500 lidí z celé České republiky

Oddlužení na základě rozhodnutí soudu je pro mnohé lidi opravdu nejlepší řešení, jak se zbavit dluhů, a pro řadu z nich zpracováváme návrh na oddlužení právě my. Výhoda pro naše klienty je, že jsme nastavili podmínky, při kterých si vypracování návrhu na oddlužení od nás může dovolit každý, protože u nás za žádné doplňkové služby neplatíte. Dluhová poradna v prvé řadě poskytuje bezplatné poradenství, a tak tomu vždy bude i v budoucnu. Známe insolvenční zákony do detailu a máme zkušenosti s předchozími verdikty soudů. Naši klienti si mohou být jisti, že návrh je zpracován správně a vše proběhne v pořádku. Také již dopředu vědí, jak vysoká bude přibližně jejich měsíční splátka či jaká část dluhu jim za těchto okolností bude odpuštěna.

Pokud chcete vědět, zda je pro vás oddlužení vhodné a zda ho soud schválí, neváhejte nás kontaktovat. Naši poradci vám poradí a posoudí, zda je oddlužení ve vašem případě to nejvhodnější řešení.

640 views
Nejnovější články

Řekněte nám svůj problém a my Vám poradíme, jak ho vyřešit.

Řešení sdělíme úplně každému a vždy BEZPLATNĚ.

Zavoláme Vám

Potřebujete poradit? Nechte si zavolat.

Stačí vyplnit políčka níže a my se Vám ozveme.

Úspěšně jste vyplnili formulář. Náš pracovník se Vám ozve ve Vámi uvedeném termínu.

nebo

800 214 214
Volejte zdarma

Jak to probíhá

 

Vyplníte formulář s žádostí o zavolání. Uvedete jméno, telefon, email a časové rozmezí, kdy Vám můžeme volat.

 

V den hovoru Vás budeme informovat SMS zprávou, abyste věděli, kdy a z jakého čísla Vám bude voláno.

 

Jeden z našich poradců Vám zavolá. V hovoru se můžete zeptat na cokoliv, poradce Vám rád se vším poradí. 

Pokud máte nějaké dotazy a nebo chcete poradit,  neváhejte nám napsat!

Napište nám

Vaše zpráva byla odeslána.

bottom of page