top of page

Volejte ZDARMA   800 214 214

Dluhová poradna funguje již 5 let. Za tu dobu se na nás obrátilo přes 60 000 lidí.




Od doby, kdy začala fungovat Dluhová poradna, již uplynulo 5 let. Před 5 lety jsme měli vizi, že budeme schopni pomáhat z dluhů co největšímu počtu lidí. Tuto vizi se nám podařilo proměnit v realitu. Stali jsme se největší dluhovou poradnou v Česku. Počet lidí, kteří se na nás obrací s prosbou o pomoc, se každým rokem zvyšuje. Těší nás, že nám důvěřuje čím dál více lidí. Je to pro nás důkazem toho, že naše práce má smysl.

Co se nám podařilo udělat pro lidi, kteří mají problémy s placením dluhů?

Za posledních 5 let se na nás obrátilo více než 60 000 lidí, z toho přes 15 000 v roce 2019.

Nemáme sice kouzelnou hůlku, ale pro každého se snažíme vymyslet to nejvhodnější a zároveň reálné řešení jeho situace. Snažíme se pomoci každému. Rodinám, mladým lidem, důchodcům, matkám na mateřské i podnikatelům. Obrátit se na nás může kdokoliv. Pomáháme lidem z celého Česka. Není důležité, odkud lidé jsou. Lidé nám mohou volat, psát na e-mail nebo si domluvit osobní schůzku.

Každý den v naší poradně proběhne až 300 telefonických konzultací s lidmi.

Některým lidem pouze poradíme, a tím jejich dluhovou situaci vyřešíme. Občas je třeba několik konzultací. Jsou však i lidé, se kterými komunikujeme dlouhodobě. S některými dokonce několik let. To jsou převážně ti lidé, kteří vstoupí do oddlužení dle insolvenčního zákona. Vstup do oddlužení je totiž pouze prvním krokem na jejich cestě z dluhů, když další důležité kroky je třeba učinit v průběhu oddlužení. Proto pomáháme lidem s řešením problémů a nejasností, které se v průběhu oddlužení objeví, a poskytujeme jim podporu, aby jejich cesta z dluhů proběhla úspěšně a již nikdy se do podobné situace nedostali.

S oddlužením dle insolvenčního zákona jsme pomohli více než 8 000 lidem.

V roce 2018 se více než 10 % všech lidí, kteří v Česku vstoupili do oddlužení, v samotném počátku obrátilo na naši Dluhovou poradnu. V roce 2019 jsme s oddlužením pomohli ještě více lidem než v roce 2018, a to přibližně 2 500 lidem. V letošním roce očekáváme, že číslo bude ještě vyšší.

Díky oddlužení dle insolvenčního zákona se podařilo těmto lidem zastavit tisíce exekucí a snížit celkový dluh o více než 2 miliardy korun.* (*V této částce jsou zahrnuty dluhy, které soud již lidem odpustil nebo u kterých je možné předpokládat, že je soud v souladu s insolvenčním zákonem lidem odpustí.)

Co je to oddlužení dle insolvenčního zákona?

(Oddlužení je nazýváno také jako insolvence nebo jako osobní bankrot.)


Díky oddlužení dle insolvenčního zákona se lidé mohou zcela zbavit svých dluhů. Po podání návrhu na oddlužení u soudu dochází k zastavení exekucí a k zastavení celkového narůstání dluhů. Veškeré dluhy přestanou narůstat o úroky, smluvní pokuty a další poplatky. Skončí nátlak věřitelů, exekutorů a vymahačů. Veškeré dluhy se sloučí do jedné měsíční splátky, která bude v takové výši, aby ji byl člověk schopen platit. Splátkový kalendář trvá maximálně po dobu 5 let. Pokud vše proběhne v pořádku, tak soud zbylé dluhy dlužníkovi odpustí. Zákon tedy umožňuje odpuštění dluhů, což v praxi znamená, že mnoho lidí v oddlužení zaplatí pouze část svých dluhů a zbylá nezaplacená část dluhů je jim soudem odpuštěna.

Vytvořili jsme projekt, ve kterém klienty podporujeme a pomáháme jim v průběhu celého procesu oddlužení až do úplného konce.

Vstup do oddlužení je pouze prvním krokem na cestě z dluhů, když další důležité kroky je třeba učinit v průběhu oddlužení. Proto jsme v roce 2017 začali vytvářet rozsáhlý projekt, v němž pomáháme lidem, kteří jsou v oddlužení, nejen s řešením jejich každodenních problémů, které se objeví, ale i s jejich dalším rozvojem. Zkrátka se staráme, aby jejich cesta z dluhů proběhla úspěšně a již nikdy se do podobné situace nedostali.

Vybudovali jsme největší komunitu lidí v oddlužení, kteří se vzájemně podporují.

Již více než 2 roky provozujeme uzavřenou Facebook skupinu, kde jsou pouze lidé, kteří jsou v oddlužení. Lidé se zapojují do diskuzí, předávají si své zkušenosti, rady a tipy, pomáhají si a vzájemně se podporují na své cestě z dluhů. Každý měsíc lidé ve skupině přidají 700 - 900 komentářů. My skupinu moderujeme, přidáváme zajímavé informace a ankety, zapojujeme se aktivně do diskuzí a odpovídáme na dotazy. Počet členů ve skupině se každým dnem zvyšuje. Čím více lidí ve skupině bude, tím více bude cenných rad a zkušeností.

Vytvořili jsme Vzdělávací program, díky kterému lidé získávají užitečné informace, nové znalosti, schopnosti a dovednosti.

Cílem Vzdělávacího programu je pomoci lidem, aby se jejich dluhová situace v budoucnu již neopakovala. Zároveň se snažíme pozitivně ovlivnit budoucí život co největšího počtu lidí i v dalších ohledech. Umožňujeme lidem získat užitečné informace, nové znalosti, schopnosti a dovednosti, které napomáhají k tomu, aby se jim v životě dařilo lépe, měli více peněz, práci, která je baví, a mohli tak žít spokojenější a lepší život. V rámci Vzdělávacího programu lidé získají přístup k více než 240 vzdělávacím video kurzům. Video kurzy jsou kvalitně a profesionálně zpracované. Video kurzy jsou zaměřeny především na osvojení dovedností v těch oblastech, které jsou nejčastěji žádané na trhu práce. Díky studiu a sledování video kurzů mohou lidé zvýšit svoji hodnotu na pracovním trhu. Rozšíří se jim možnosti uplatnění na pracovním trhu a budou se tak moci ucházet o více pracovních míst.

Jedno je jisté. V dalších letech nás čeká mnoho práce, protože se chceme neustále zlepšovat. Máme mnoho plánů, jak se dále rozvíjet a být tak pro lidi ještě přínosnější.

Chcete pomoci s oddlužením nebo potřebujete poradit ?

Můžete zavolat na linku 800 214 214, nebo využijte formulář a my Vám zavoláme.

413 views
Nejnovější články

Řekněte nám svůj problém a my Vám poradíme, jak ho vyřešit.

Řešení sdělíme úplně každému a vždy BEZPLATNĚ.

Zavoláme Vám

Potřebujete poradit? Nechte si zavolat.

Stačí vyplnit políčka níže a my se Vám ozveme.

Úspěšně jste vyplnili formulář. Náš pracovník se Vám ozve ve Vámi uvedeném termínu.

nebo

800 214 214
Volejte zdarma

Jak to probíhá

 

Vyplníte formulář s žádostí o zavolání. Uvedete jméno, telefon, email a časové rozmezí, kdy Vám můžeme volat.

 

V den hovoru Vás budeme informovat SMS zprávou, abyste věděli, kdy a z jakého čísla Vám bude voláno.

 

Jeden z našich poradců Vám zavolá. V hovoru se můžete zeptat na cokoliv, poradce Vám rád se vším poradí. 

Pokud máte nějaké dotazy a nebo chcete poradit,  neváhejte nám napsat!

Napište nám

Vaše zpráva byla odeslána.

bottom of page