top of page

Volejte ZDARMA   800 214 214

Mnoho lidí tají před rodinou své dluhy, bojí se reakce.


Svěřit se či nikoli?

Řada lidí v těžké finanční situaci spoléhá na emocionální a finanční pomoc své rodiny. Od svých nejbližších očekávají citovou podporu i rady, jak řešit své finanční problémy. Ovšem je zde i druhá skupina lidí, která informace o svých finančních problémech tají i před svým nejbližším okolím. Snaží se udržet doma pozitivní atmosféru, ochránit své blízké a nezatěžovat je informacemi, které by jim mohly přidělávat starosti. V jiných případech své finanční problémy tají prostě proto, že mají pocit studu a bojí se odsouzení. Mají obavy, že by je kvůli dluhům rodina zavrhla a hrozil by rozpad manželství. Velmi často mlčí o svých finančních potížích i před širším okolím, například před spolupracovníky, kamarády a před zaměstnavatelem; ten se to však v případě exekucí stejně dozví.

Zatajování má většinou na rodinné vztahy negativní vliv

Bohužel, jak by mnozí, kteří si tento způsob - mlčení před svými nejbližšími - zvolili, mohli vyprávět, zatajování problémů má ve většině případů na rodinné vztahy v konečném důsledku negativní vliv. Většinou se o tom rodina dříve nebo později stejně dozví. Rodinné vztahy se díky zatajování dluhů stávají napjatější, slábne porozumění a objevuje se nedůvěra, která se pak jen velmi těžko odstraňuje. Situace se často vyhrotí ještě více a rozpad rodiny nebývá nic neobvyklého. Teprve pak si lidé uvědomují, že kdyby se rodině svěřili hned na začátku, možná by to nemuselo dojít tak daleko.

Lidem, kteří se na nás obrací se snažíme vysvětlit, že zatajování těchto potíží může způsobit v rodině velké zklamání a ovlivnit budoucí důvěru. Proto je většinou lepším řešením se s těmito problémy svěřit. Samozřejmě ne vždy je nutné, aby se o vašich finančních potížích dozvěděli všichni vaši blízcí, například rodiče, kteří by situaci nemuseli zvládat dobře. Mnohým lidem pomůžeme i z velmi složité situace a nikdo z okolí se o tom nedozví.

Zvažte však, zda se vám opravdu vyplatí tajit před rodinou dluhy, když by vám mohli pomoci již v samotném začátku. Lidem, kteří se svěří, se často velmi uleví, když zjistí, že je rodina neodepsala a snaží se jim pomoci.

490 views
Nejnovější články

Řekněte nám svůj problém a my Vám poradíme, jak ho vyřešit.

Řešení sdělíme úplně každému a vždy BEZPLATNĚ.

Zavoláme Vám

Potřebujete poradit? Nechte si zavolat.

Stačí vyplnit políčka níže a my se Vám ozveme.

Úspěšně jste vyplnili formulář. Náš pracovník se Vám ozve ve Vámi uvedeném termínu.

nebo

800 214 214
Volejte zdarma

Jak to probíhá

 

Vyplníte formulář s žádostí o zavolání. Uvedete jméno, telefon, email a časové rozmezí, kdy Vám můžeme volat.

 

V den hovoru Vás budeme informovat SMS zprávou, abyste věděli, kdy a z jakého čísla Vám bude voláno.

 

Jeden z našich poradců Vám zavolá. V hovoru se můžete zeptat na cokoliv, poradce Vám rád se vším poradí. 

Pokud máte nějaké dotazy a nebo chcete poradit,  neváhejte nám napsat!

Napište nám

Vaše zpráva byla odeslána.

bottom of page