top of page

Volejte ZDARMA   800 214 214

Za poslední rok jsme vytvořili přes 1 000 insolvenčních návrhů


Během posledního roku jsme pro lidi připravili více než tisíc úspěšných insolvenčním návhrů, kde soud následně povolil nový splátkový kalendář a v roce 2017 očekáváme, že číslo bude ještě vyšší. Právě oddlužení v rámci insolvenčního zákona je pro mnohé jediným reálným řešením, jak se zbavit dluhů. Každou situaci je důležité posoudit individuálně, protože oddlužení není vhodné pro každého a zároveň je potřeba splňovat zákonné podmínky, tak aby soud mohl žádost schválit.

Oddlužení dle ins. zákona je účinný a oblíbený způsob řešení dluhů, kterého

za posledních pět let využilo v Česku více než 150 000 lidí.

Hlavní přínosy:

Zastaví se narůstání dluhů a všechny dluhy se sloučí do jediné měsíční splátky Oddlužení podle Insolvenčního zákona je řešení, díky kterému se mohou lidé zcela zbavit dluhů. Je určeno právě pro ty, kteří nezvládají splácet své dluhy anebo jim nezbývá vůbec na živobytí. Nový splátkový kalendář s možností odpuštění většiny dluhů Bude nastaven zcela nový splátkový kalendář, který je bezúročný a jeho výše je přizpůsobena výši Vašeho příjmu.Splátkový kalendář je maximálně na dobu pěti let. Podle výše příjmu bude dopočítáno, kolik celkem uhradíte a podle zákona může být uhrazeno minimálně 30% ze všech dluhů. Zákon tedy umožňuje, že může být odpuštěno až 70% dluhů.To kolik člověk zaplatí je individuální, rozhoduje výše dluhů a výše příjmů. Zastaví se vymáhání a nátlak věřitelů, vymahačů i exekutorů Jakmile se zažádá o nový splátkový kalendář, jste okamžitě pod ochranou zákona a soudu a nikdo z věřitelů, vymahačů a exekutorů po vás již nesmí nic vymáhat ani na vás vyvíjet jakýkoliv nátlak. Nikoho z věřitelů nemusíte informovat o vašem řešení. Mají povinnost vše sledovat a podat zákonnou přihlášku bez jakéhokoliv kontaktu s vámi osobně. Zastavení narůstání úroků a pokut Okamžikem podání žádost o nový splátkový kalendář přestanou dluhy dále růst a již se nepřičítají žádné úroky a ani pokuty a to ani v exekuci. Zastavení exekucí Zažádáním o nový splátkový kalendář dochází k zastavení exekucí. Jestliže budou ztrženy nějaké peníze z účtu nebo mzdy, exekutorský úřad je bude muset následně vrátit zpět. Zastavení veškerých splátek přibližně na půl roku Toto bývá začátek pro lidi velká úleva, protože ode dne podání žádosti o nový splátkový kalendář se nesmí platit žádnému z věřitelů splátky vyjma pravidelných měsíčních výdajů (nájemné, energie, účty za telefon apod.) a to až po dobu šesti měsíců. Nový splátkový kalendář je nastaven v průměru až za 6 měsíců. Doba trvání nastavení schválení splátkového kalendáře je závislá na vytížení a rychlosti soudu a je individuální. Zpravidla to trvá 4-7 měsíců.

Věřitelé si musí pohledávky během 30ti dnů přihlásit, jinak mají smůlu

Jakmile je klientovi oddlužení povoleno, tak běží lhůta, kdy mají věřitelé 30 dnů na to, aby si přihlásili svoji pohledávku do insolvenčního řízení. Pokud to některý z věřitelů neudělá, přijde o svoji pohledávku a tudíž nedostane žádné peníze. Věřitelé si ovšem přihlašování hlídají, takže se na to nelze spoléhat, nicméně občas se opravdu stane, že si věřitel svoji pohledávku nepřihlásí a o své peníze přijde. Z částky, kterou si věřitelé přihlásí se následně vychází při dopočítání výše měsíční splátky. Zároveň je zde také možnost pohledávky popřít, pokud s nimi klienti nesouhlasí.

447 views
Nejnovější články

Řekněte nám svůj problém a my Vám poradíme, jak ho vyřešit.

Řešení sdělíme úplně každému a vždy BEZPLATNĚ.

Zavoláme Vám

Potřebujete poradit? Nechte si zavolat.

Stačí vyplnit políčka níže a my se Vám ozveme.

Úspěšně jste vyplnili formulář. Náš pracovník se Vám ozve ve Vámi uvedeném termínu.

nebo

800 214 214
Volejte zdarma

Jak to probíhá

 

Vyplníte formulář s žádostí o zavolání. Uvedete jméno, telefon, email a časové rozmezí, kdy Vám můžeme volat.

 

V den hovoru Vás budeme informovat SMS zprávou, abyste věděli, kdy a z jakého čísla Vám bude voláno.

 

Jeden z našich poradců Vám zavolá. V hovoru se můžete zeptat na cokoliv, poradce Vám rád se vším poradí. 

Pokud máte nějaké dotazy a nebo chcete poradit,  neváhejte nám napsat!

Napište nám

Vaše zpráva byla odeslána.

bottom of page